Wat is paracord ?

Paracord of parachutekoord is een stevig koord met een nylon mantel en 7, 8 of 9 nylon kerndraden. Het koord is van Amerikaanse origine en heeft zijn naam te danken aan de oorspronkelijke toepassing: de draag- en stuurlijnen van parachutes. Na een landing werd het touw van de parachute afgesneden en gebruikt voor allerlei toepassingen. Aanvankelijk waren het vooral veteranen die armbanden voor elkaar knoopten.

De paracord armbanden of bracelets zijn ondertussen een enorme hype in Amerika. Wij streven ernaar om deze hype voort te zetten in Nederland. Het type paracord (550 Paracord Type III) en (MIL-C-5040H Type III) dat Rebelz & Angelz gebruikt is het originele US-made paracord en tevens het meest gebruikte paracord voor knoopwerk van armbanden.
Het paracord heeft een diameter van 4 mm en een trekkracht van 247 kg.

Door de populariteit van het paracord zijn er inmiddels veel varianten en kleuren te verkrijgen. Wij geven de voorkeur aan het onverwoestbare nylon paracord. De belangrijkste reden is dat nylon natuurlijker aanvoelt dan de meer plastic polyester variant. Dit paracord in combinatie met de metalen sluitingen en bedels geeft een stoer en tijdloos sieraad voor iedereen.

Ga naar onze "Design Your Own" en "Collectie" luxe paracord items en stel je eigen unieke paracord armband of sleutelhanger samen.

  • Alle kleuren van het paracord en de sluitingen zijn naar jouw wens aan te passen.
  • Alle armbanden worden door ons op jouw maat gemaakt. 
     
© 2015 - 2023 Rebelz & Angelz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel